Çevremizle olan etkileşimimizde vücudumuzu etkili bir biçimde kullanabilmemizi sağlamak için, vücudumuz ve çevremizden gelen duyuları organize eden nörolojik bir işlemdir. Böylece beyin bu bütünlemeyi günlük yaşam aktivitelerinde kullanır. Duyu bütünleme öğrenme güçlüğü ve gelişme geriliği olan çocuğun ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan multi-sensorial bir yaklaşımdır.
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre özel eğitim; özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri ile onların özür ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir.
Merkezimizde Özel Eğitim Programı kapsamında eğitsel değerlendirmesi yapılan çocuklar gereksinimleri doğrultusunda farklı yoğunluklardaki programlarımızdan destek alabilmektedirler.
Özel eğitim çalışmalarımız eğitim koordinatörümüz önderliğinde alanında uzman terapistlerimizle aile katılımlı olarak yapılmaktadır.
Merkezimizde çocuklarımızın yaşadığı bu zorlukları giderebilmek amacı ile grup eğitimleri verilmektedir. Grup eğitimlerimiz biri terapist diğeri yardımcı öğretmen olmak üzere iki eğitimci ile yürütülmektedir. Eğitimlerimiz çocuklarımız için yapılandırılmış eğitim ortamlarında yapılmaktadır. Merkezimizde ailelerin yapılan çalışmaları izleyebilmeleri için oluşturulmuş sistemler (kamera, gözlem aynası) bulunmaktadır.
Merkezimizde uyguladığımız grup eğitim programlarımızı her 3-6 ayda bir standart testler ve ölçekler ile kontrol ederek programın etkililiğini ölçüyor ve uyguladığımız programa ilişkin değerlendirmeleri görüşmek için periyodik olarak terapist, koordinatör ve aile toplantıları yapıyoruz.